27 Mart 2009 Cuma

Kollama Dizisi 46. Bölüm Yeni Bölüm Özeti


Necip hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Ailesi ondan iyi bir haber beklerken doktorların verdiği cevapla yıkılıyorlar. Yiğit, amirinin intikamını almaya yemin ederek harekete geçiyor. Ferruh ve Güvercin, her şeyin planladıkları gibi gittiklerini düşünürken karşılarında Yiğit'i bulunca köşeye sıkışıyorlar. Yiğit, Ferruh'un canını almak üzeredir. Memduh ise onu durdurmak için elinden geleni yapmaktadır. Tüm bu olanlar karşısında Melike ise, Yiğit'e bir söz verir. Destek büro için zor günler çok yakındadır.

19 Mart 2009 Perşembe

Kollama Dizisi 45. Bölüm - Samanyolu YENİ BÖLÜM Fragman

Kollama Dizisi 45. Bölüm - Samanyolu YENİ BÖLÜM


Necip’e yapılan suçlamalar kabul görüyor ve Necip cezaevine gönderiliyor. Yiğit Necip’e atılan bu iftirayı ortaya çıkarmak için kolları sıvar. Şimdi herkesi çok zor günler bekliyordur. Melike, Yiğit’ten uzun süredir beklediği cevabı almak üzeredir. Bu arada Necip hapishanede karşılaştığı eski bir yazardan darbe günlüklerini edinir. Necip dışarı çıkınca herkesin ipliğini pazara çıkaracaktır artık. Bunu öğrenen Ferruh ve Güvercin, Necip için içerideki adamlarına ölüm emri verir.

7 Mart 2009 Cumartesi

7. Türkçe Olimpiyatları 2009

Türkçe dünya dili olmaya doğru dev adımlarla yürüyor. Türkçe olimpiyatları bu yıl düzenlenecek 7. finaliyle bunu yeniden ispatlamaya hazırlanıyor. Dev organizasyon için hazırlıklar hızlandı. Türkçe’nin sultanları herkese bir kez daha tarifsiz duygular yaşatacak.

114 ülkeden geldiler. Sayıları 500'den fazlaydı. Her birinin memleketi, milliyeti farklıydı. Ancak onların ortak bir noktaları vardı: O da Türkçe konuşmaları.

Mısralar onların dillerinde ayrı birer anlam kazandı. Şarkılar, türküler evrensel bir coşku ile harmanlandı.

Memleketin, memleketimizin renklerini giyindi dünya çocukları. Dilleri güzel Türkçemizin farklı şivelerini bile öyle ustaca söyledi ki Edirne'den Ardahan'a herkes kendisini o gün o sahnede hissetti.

İşte bu sımsıcak görüntülerle finali gerçekleşen 6. Türkçe Olimpiyatlarının tadı hala damaklarda. Organizasyonun 7.si ise o unutulmaz anları yeniden yaşatmak üzere geliyor.

Avrupa'dan Amerika'ya, Afrika'dan Asya'ya dünyanın 5 kıtasında yüzlerce ülkede binlerce minik kalp Türkçe heyecanıyla atmaya başladı bile. Elemeler son hızla sürüp giderken dünya çocuklarının hayalinde Türkiye'deki büyük final var.

Bu yıl 7.si düzenlenecek Türkçe olimpiyatları 27 Mayıs - 10 Haziran 2009 tarihinde yapılacak. Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın gözü bu organizasyonda olacak.



Dün akşam Kollama ekibi sımsıcak bir ortamda bir araya geldi

Gün geçtikçe seyirci kitlesi büyüyen Kollama dizisinin birbirinden başarılı oyuncuları, akşam yemeğinde bir araya geldi. Nefis Erzurum yemeklerinin yanı sıra neşeli sohbetler, sıcak ortam ekip ruhunun en az setteki kadar mükemmel olduğunu gösterdi.

Samanyolu Yayın Grubunun çalışanlarının da katıldığı yemekte, Kollama dizisi senaristi Ertan Kurtulan, dizinin gündemi özellikle takip ettiğini, daha da aktif ve akıcı olayların içlerine gireceklerini söyledi. Yiğit, karakterinin yanlış yola girişini eleştirenlere ise “Bizim amacımız, kötü yolu da teşhir etmek, kaldı ki Yiğit akıllı biri. Bin nasihatten iyidir, bin musibet. Yiğit de belki gerçeği görecek ve onun görüşü ile ekran karşısındaki milyonlar gerçeği daha net fark edecek” cevabını verdi.Dizideki Yiğit karakterindeki Orhan Bıyıklı da dizinin mantığını oldukça doğru bulduğunu ve Kollama ekibi olarak doğru bir çalışmanın içinde olduklarını söyledi. “Bizim derdimiz magazin değildi. Amacımız günceli ve gündemi, bu ikilem içinde polisi anlatmaktı. Bunu da çok güzel yaptığımıza inanıyorum” dedi. Yiğit karakterinin Halime’yi unutup, Melike’ye yöneldi iddialarına da “Yiğit asla ihanet edecek biri değil, O Halime’yi hiç unutmayacak, hatta öyle ki en yenildiği, hayattan koptuğu anda, Halime’ye bağırıp, çağıracak “Neden gittin, Neden beni bıraktın” diye. O bağırışlar, kızgınlıktan değil, ona olan ihtiyacından. İhtiyacı varsa demek ki unutmamış” diye değerlendirdi.
Melike konusunda ise, “Melike belki de Yiğit için bir ilkin başlangıcı. Peki, Melike, Yiğit için son olacak mı? Bu sorunun sürpriz cevabını Kollama’yı takip ederek öğrenebilirsiniz” dedi.Dizinin Necip Komiseri Mehmet Özgür, dizi ve konusu polisler hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Özgür, dizinin en önemli mesajının kendine göre şu olduğunu söyledi; “3. Dünya ülkelerinde iki gerçek vardır. 1. Yaşanan gerçek, 2. Gösterilen gerçek. İşte Kollama, yaşanan gerçekleri gösteriyor. Bu yüzden gündemden kopmayacak olan bir dizi. Dizide de seyrediyorsunuz, polislerimiz cidden çok zor koşullar altında, kelle koltukta çalışan insanlar. Ama maalesef, ülkemizde gereken değeri görmüyorlar. AB ülkelerinde polisler kendilerine sunulan şartlardan oldukça memnun. Orada polisler, lüks otomobile binebiliyor. 15 günlük, yurt dışına gidip muhteşem bir tatil yapabiliyor. Ülkemizde ise, maalesef bir polisin bir yılda kazandığı, bu tatili karşılayamayacak bir rakam. Bizim ülkemizde de zengin insanlar var. Ama polisler bu seviyenin çok altında. Oysa onlar, en az o zengin vatandaşlar kadar rahat geçinmeliler. Hem geçim derdi, hem ülke sorunları onlar için çok ağır. Buna rağmen, büyük bir şevkle, aşkla çalışıyor polislerimiz. Ülkemizde, onlara verilmesi gereken değeri verecektir diye umuyorum” dedi. Mehmet Özgür, Orhan Bıyıklı, Süeda Çil, Yeliz Şar, Deniz Evrenol, Ertan Kılıç, Osman Kot, Gökçe Ayyıldız ve Nazlı Uğurtaş’ın, dizi yapımcı, yönetmeni ve senaristinin katıldığı akşam yemeği hoş sohbetler eşliğinde son buldu.

5 Mart 2009 Perşembe

“KOLLAMA” EKİBİ SİLİVRİ FATİH KOLEJİ’NDE


“KOLLAMA” EKİBİ SİLİVRİ FATİH KOLEJİ’NDE

Samanyolu televizyonunun beğeniyle seyredilen polisiye dizisi Kollama’nın kıymetli oyuncuları Silivri Fatih Kolej'ndeydi.

Kollama ekibinin en önemli karakterlerinden Necip Amir (Mehmet Özgür), Yiğit Baş komiser (Orhan Bıyıklı), Memduh Baş komiser (Ertan Kılıç) okulumuz öğrencileriyle hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Oyuncular, yöneltilen sorulara büyük bir içtenlikle cevap verdiler. Silivri İlçe Emniyet Müdürümü Ömer Duman Bey’in de katıldığı programımız hoş görüntülere sahne oldu.






Okul müdürümü Uğur Tombul Bey tarafından konuklarımıza karne takdim edilmesi hem konuklarımızı hem de öğrencilerimizi çok heyecanlandırdı. Misafir sanatçılarımız okul idaresi tarafından belirlenen tüm kategorilerden 100 tam not aldılar.



Programın sonunda da Silivri İlçe Emniyet Müdürümüz Ömer Duman Bey misafirlerimize plaket ve çiçek takdim etti.




Biz uyurken, sokakta rahatça dolaşırken, bizi kollayıp koruyan birileri var.

Evet, kahraman polislerimiz her zaman görev başında.

Kollama Disi Yeni Bölüm 43.Bölüm Özeti

Ve Melike, en sonunda Yiğit’i donduracak itirafı yapıyor!..

Kollama’ da bu hafta ipler çekiliyor!..
Necip’in müdahalesi ile Hayri’nin elinden kurtulan Rana ve Melike oldukça heyecan içindeyken, Güvercin olay yerine gelip, Melike’yi Yiğit’ten uzak tutmaya çalışır. Yiğit ise farkında olmadan tarafını seçmiştir. Keleş ise Ferruh’un sonunu yavaş yavaş getirmek için harekete başlar.


Dokuz Parmak, Belediye Başkanının cenazesini provoke etmeye çalışırken, sağduyuya büyük ihtiyaç duyulur. Ve Melike, en sonunda Yiğit’i donduracak itirafı yapar.

3 Mart 2009 Salı

Ergenekon'a bulaşan hastanelik oluyor!

Derin Devlet ile alakalı birçok konuya değinen Kollama dizisinin yönetmeni Gül Güzelkaya rahatsızlanıp hastaneye götürüldü. Daha sonra ise dizide Necip komiseri canlandıran Mehmet Özgür, ciddi rahatsızlık geçirdi. Hastanede serum alıp 4 saat arada dinlenip sonra sete gelen oyuncu Mehmet Özgür, dizinin en hareketli ve önemli sahnelerinde ara verilmesin diye hastalığı daha şiddetlenmedikçe sete gelip gideceğini, çekime devam edeceğini bildirdi.

Ergenekon soruşturması için içeri alınan şahısların sık sık hastaneye düşmesi medyanın dikkatinden kaçmazken, şimdilerde bu konuya en net değinen başarılı dizinin oyuncularının da hastaneye düşmesi bir yandan üzerken bir yandan “ Ergenekon’a bulaşan hastanelik oluyor” dedirtti.

Samanyolu Fanları olarak, değerli yönetmenimize ve Necip amirimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz...