23 Nisan 2009 Perşembe

Kollama Dizisi 50. Bölüm Özeti - SAMANYOLU TV

Samanyolu Fanları 4 yaşında !

Dünyanın dört bir ucundan Samanyolu Televizyonu için bir site açtılar ve o site şimdi 4 yaşında...

Abdullah Bulca, Mersin’den, Levent Çakıroğlu, Yunus Göktaş, Viyana’dan, Halit Demir, İstanbul, Avni Şahin, Ankara ve Enis Bera, Hollanda’dan, dünyanın dört bir ucundan internet üzerinden birleşip, Samanyolu Televizyonu için bir sitesi açtı ve şimdi 4 yaşında!...

Sitenin kurucusu, “kanala olan hayranlığım 2005 Şubat Soğuğu gibi muhteşem bir yapımı fark etmemle başladı” diyor. Mühendis birçok arkadaşı ile birleşip sırf Samanyolu Televizyonu’nun tanıtımını yapmak, dizilere katkı da bulunabilmek için her türlü masrafları kendileri karşılayarak bir fan sitesi kurmuşlar.

Kuruculardan Bulca, “bu siteyi kurarken hiçbir maddi beklentim olmadı, 20 Nisan 2005’ten bu yana giderek artan üye sayımızdan dolayı çok reklam teklifi aldık ama kesinlikle kabul etmedik. Çünkü bizim için gönüllülük esastı” diyor. Peki, neden bu kadar önemli Samanyolu Televizyonu sizin için sorusuna “ Bunun cevabı, Samanyolu Ekranında gizli. Kaç tane kanal var insan odaklı ve sadece “ İyi olun güzel bir insan olun insanları ve çevreyi sevin, siz sevdikçe her şey güzelleşir” diyen.. Samanyolu’nun şu güne kadar yayınlanmış bütün dizilerine bakın hepsinde bu mesajı göreceksiniz. Bizler için bu kadar yapım üreten bir kuruma böylesi bir site az bile” cevabını veriyor.

2005'te kurulup, 2007 yılından bu yana da tamamen Samanyolu fanları olarak yayın hayatında. 20 Nisan’da dördüncü yılına girecek olan sitede kurucu ve moderatörlerin çalışmaları ile birçok Samanyolu dizilerinde boy gösteren oyuncular ile hasbıhal formları açılmış. Bu site Samanyolu yapımcıları, oyuncuları tarafından da takip edilir hale gelerek ağını ve fonksiyonunu giderek büyütmüş..

Amerika’dan, Hollanda’dan, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir ucundan 8000’e yakın kayıtlı üyesiyle bir ilke imza atan Samanyolu Fanları, Samanyolu Televizyonu var olduğu sürece, Samanyolu Televizyonu için var olmaya devam edeceğe benziyor.

20 Nisan 2009 Pazartesi

Halime gibi dik duruyor Sırma kadar duygusal!

Kollama ve Doğruluk Ekseni adlı dizilerde yer alan Ayçin Tuyun her iki rolle de benzerlikler taşıdığını söylüyor
TELEVİZYON
Beyaz Gelincik'in hercai kızı Ceyhan rolüyle tanınan Ayçin Tuyun, Samanyolu Televizyonu izleyicisi tarafından yakından takip ediliyor. Oyuncu, önce Kollama dizisinde genç ve kararlı polis memuru Halime'yi canlandırdı. Ancak Halime beklenmedik bir zamanda şehit oldu ve diziden ayrıldı. Sevenleri ise bu durumu pek kabullenemedi, öyle ki dizide Halime'nin büyük aşk yaşadığı Yiğit Komiser'in başka biriyle ilişki ihtimali tepkiyle tarşılandı. Tulun, Yiğit'in masasındaki fotoğrafıyla izleyiciye gülümsemeye devam ediyor.
HALİME BENİM İLK GÖZ AĞRIM

Ayçin Tuyun şimdilerde ise Doğruluk Ekseni adlı dizide duygusal doktor Sırma'yı canlandırıyor. Oyuncu iki rolün de kendisi için oldukça önemli olduğunu ve iki rolle de benzerlikler taşıdığını belirtiyor. “Sırma'nın duygusallığını Halime'nin dik duruşunu kendime yakın buluyorum” diyen Tuyun rolleriyle ilgili şöyle konuşuyor: “İkisi de gururlu ve duygusal karaktere sahipler. Halime benim ilk göz ağrım diyebilirim, Onun yeri benim için her zaman daha farklı çünkü her şeyden önce o bir anneydi. Sırma da benim için önemli bir karakter. Özünde çok duygusal ne kadar güçlü de görünse o âşık bir kız, akıllı bir doktor”

Ayçin Tuyun kimdir

1986 yılında Manisa'da dünyaya gelen ve 2005 yılında TUR-VAK oyunculuk bölümünden mezun olan Ayçin Tuyun, çekimlerden arta kalan zamanlarında voleybol ve buz pateniyle ilgileniyor. Çok sayıda reklam filminde ve kliplerde oynayan Tuyun'un ilk dizi deneyimi Şeytan Sofrası. Oyuncu ayrıca, Beyaz Gelincik, Ümmü'nün Türküsü, Dağlar Delisi, Terme Çayı gibi projelerde yer almış.

16 Nisan 2009 Perşembe

Sevilen dizi Kollama'ya ödül - İZLE

Televizyonumuzun sevilen polisiye dizisi Kollama polis bayramında ödüllendirildi.

Türk polisi 164 yılı geride bıraktı. Ülkede huzur ve güvenliği sağlamak adına canlarını yeri geldiğinde hiçe sayan emniyet mensuplarının yeni yaşını Emekli Emniyetçiler Derneği Ankara Altınpark'ta kutladı.

Sunuculuğunu Türk halk müziğinin sevilen sesleri Nuray Hafiftaş ve Bilal Ercan'ın yaptığı gecede Türk Müziğinin usta sesleri Yücel Arzen ve Devrim Gürenç konuk oldu.

Emniyet teşkilatı mensuplarının eş ve çocuklarının moralini yüksek tutmak amacıyla düzenlenen gecede renkli görüntüler vardı. Bir çok önemli ismin hazır bulunduğu gecenin sürpriz konukları Samanyolu Televizyonu’nun sevilen dizileri "Kollama" ve "Doğruluk Ekseni"nin oyuncuları oldu.

Gecede Samanyolu Televizyonu'nun beğeniyle izlenen Kollama dizisi ödüle layık görüldü. Oyunculara ödüllerini Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu verdi. Dizi oyuncularına ilgi oldukça yoğundu. Hayranları oyuncularla fotoğraflar çektirdi imzalarını aldı. Zaman zaman oyuncular yoğun ilgi karşısında zor anlar yaşadı.

İlçe Emniyet Müdürü,Kollama İçin "Gözüm Arkada Kalmadı" Dedi


Emniyet Teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Yaşar Cimilli Coşkun Kolejinde bir kutlama töreni gerçekleştirildi. Törene Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Pek, Emniyet Teşkilatından ( Yunuslar, Trafik Polisleri, Olay Yeri inceleme Ekibi gibi ) gruplarda katıldı.

Ayrıca törene Samanyolu Televizyonunun gözde dizisi Kollama ekibinden Mehmet Özgür, Orhan Bıyıklı ve Süeda Çil’de katıldı. Emniyet Teşkilatı tarafından büyük ilgi gören oyuncular birbirinden güzel sorularla dizinin polis teşkilatı tarafından sıkı takip edildiğine bizzat şahit oldu.

“ Biz bilim ile yakınlaştıkça, Suç, İstanbul’dan uzaklaşıyor” sloganıyla Emniyet Teşkilatını karşılayan okulda Maltepe İlçe Emniyet Müdürü, gündemin sıcak takipçisi Kollama için şunları söyledi;

“ Ben makam odamı Necip Amire verdim. Ve gördüm ki makam odam ekranlarda çok faydalı şeylere vesile oluyor. Gözüm arkada kalmadı. Diziyi aksatmadan takip etmeye çalışıyorum. Gerçekten bu dizi tamamen bizi anlatıyor. Dizide her yaşanan olay bir gerçek. Yalancı şahitler yüzünden hapse düşen meslektaşlarımız, en çok sevdiğini gözleri önünde kaybeden arkadaşlarımız, aylarca çoluk çocuğuyla aynı masada oturamayan polis memurlarımız var. Ve bu dizide bunların hepsine değinilmiş. Bu dizide bir de polisinde halkın sevgisine ihtiyacı var noktası gösteriliyor. Gerçekten bizim de sevgiye, anlayışa ihtiyacımız var, üzerimizdeki formamız halk için hizmetimizin simgesi ve halkla aramızda olumlu bir köprüdür. Birde bu proje polisin duyguları ile hareket etmediğini ve belirli sınırları olduğunu gösterdi. Dizide Yiğit, nikâh masasında şehit edilen eşinin katiline ne küfredebildi ne dövebildi. Yaptığı tek şey yakalayıp adalete teslim etmek oldu. Çünkü bizim görevimiz sadece bu. Biz araştırır, bulup, yakalarız, ötesini Türk Adaletine teslim ederiz”

Dizide Yiğit Komiser rolünde oynayan Orhan Bıyıklı, canlandırdığı karakterin oldukça içine sindiğini ve yapabilecek gençlere polis olması yönünde telkinler verdiğini söyledi.

Aslen eğitimci olan dizide Necip Komiserin eşini canlandıran Süeda Çil ise, Polis eşi olmak nasıl sorusunu, “inanın zor olduğunu biliyordum ama bu kadar zor olduğunu tahmin etmiyordum. Şimdi nişanlıyım ve iyi ki bir polisle evlenmiyorum diyorum. Gerçekten en az polis olmak kadar zor polis eşi olmak. Eşinin eve dönüp dönmeyeceğinden emin değilsin. Sürekli kötü bir habere kodlanıp kalıyorsun. Hep hareket, hep aksiyon. Polis eşlerine de Allah kolaylık versin” diye cevapladı.

Necip Komiser rolündeki Mehmet Özgür, halk ile aranız nasıl ve dizi neden bu kadar ilgi gördü sorusuna, “ İnsanlar cidden beni komiser gibi benimsemişler, Aman Allah korusun diye dua edenler, Amirim değip selam verenler oluyor. Bu dizinin bana çok getirisi oldu. İnsanlarımızın emniyet teşkilatına gösterdiği saygı ve sevgiyi sanki bizde onlardanmışız gibi yaşadık ve gördük.” Dedi. Dizinin tutulması konusuna gelince, Süeda Çil; “ Mehmet Özgür’ün evi Antalya’da, haftada iki, üç gün ailesi ile ya oluyor ya olmuyor, 11 aylık çocuğunu göremiyor, büyük fedakârlıklar gösteriliyor ve madem bu kadar fedakârlık yapıyoruz buna değsin işimizde çok kaliteli olsun mantığı yakalanıyor, haliyle buda diziye samimiyeti ve başarıyı katıyor” dedi.

Sette yaşanılan olaylardan bahsederken Mehmet Özgür, “ Yiğit komiser yani Orhan Bıyıklı dizide dublör kullanmıyor. O arabadan arabaya atlama sahnelerini hep kendisi yapıyor. Yani senaryo gereği orada ölmeyebiliriz ama hayat bu ya bu tehlikeli sahnelerde ne olacağı belli olmaz. Bu yüzdende rolü yaparken aslında yaşıyoruz da. Dizinin ilk üç bölümünde polisleri hissederek oynuyorduk, ama şimdi hissederek oynamıyoruz, bizzat yaşıyoruz.” dedi.

Bir polis memurunun “ Dizinizi takip ediyoruz ama hiç emniyet güçlerinin maddi sıkıntılarına değinmiyorsunuz” eleştirisine Süeda Çil, “Ben on bölümdür aynı eteği giyiyorum, çünkü biliyoruz ki memur eşleri diğer dizilerdeki gibi günde beş kere kıyafet değiştirmezler, bundan dolayı da çok emin bir şekilde diyebilirim ki Kollama dizisi, Emniyet Teşkilatının maddi zorluklarını ele alan en güzel dizidir” dedi.

Coşkun Koleji tarafından plakete layık görülen Kollama dizisinin oyuncuları, Emniyet Teşkilatının ve eğitimcilerin yoğun ilgisi ile törenden ayrıldı.


Emniyet Teşkilatımızın yıldönümlerini tebrik ediyor, bir iki haftaya baba olacak Orhan Bıyıklı’ ya, dünya evine girme hazırlığında olan Süeda Çil’e ve başarılı oyunculuğuyla göz dolduran Mehmet Özgür’e başarılar diliyoruz.

SYG Metin Yazarı / Sultan CAN

Kollama Dizisi 49.Bolum Bu aksam SAMANYOLU TV DE


Kollama süprizlerle dolu yeni bölümüyle ekrana geliyor.
Yiğit, başından geçenleri hatırlamıyor. Fakat son zamanlarda yaptığı aşırı davranışlarında dolayı ansızın görevinden alınıp masa başı bir işte görevlendiriliyor. Süha ise Rana'ya önemli şeyler anlatmaya karar veriyor. Fakat Dokuzparmak ona hayatı karışılığında şok bir teklifte bulunuyor. Bu teklifi kabul etmek zorunda kalan Süha, Yiğit'in sonunu hazırlayacak olan plana uyuyor. Plan işlerse, Yiğit için daha zor günler başlayacaktır.

Yapımcı Mustafa Kartal
Yönetmen Gül Güzelkaya
Oyuncular Mehmet Özgür, Orhan Bıyıklı, Süeda Çil
Yayın Günü ve Saati
17 Nisan Cuma 19:40

10 Nisan 2009 Cuma

Kollama Dizisi 48. Bölüm Özeti SAMANYOLU

Yiğit, ya her şeyi unutacaktır ya da ölecektir.Kollama’da bu hafta Destek Büronun yüzü gülecek!.. Necip’in öldüğünü söyleyen doktorlar, Necip’te hayat emareleri görünce hem büyük bir şaşkınlık yaşarlar hem de çok mutlu olurlar. Hüner ve çocuklar ise bu harika habere inanamazlar. Necip’in kendine gelmesi ile şişlenme olayı aydınlığa kavuşurken, Yiğit zor durumdadır. Yiğit, Melike’nin büyük oyununa dur diyebilecek mi? Hafızasının silinmesi için türlü işlemler gören Yiğit, ya her şeyi unutacaktır ya da ölecektir
Yapımcı:Mustafa Kartal
Yönetmen:Gül Güzelkaya
Oyuncular:Mehmet Özgür, Orhan Bıyıklı, Süeda Çil