7 Mart 2009 Cumartesi

7. Türkçe Olimpiyatları 2009

Türkçe dünya dili olmaya doğru dev adımlarla yürüyor. Türkçe olimpiyatları bu yıl düzenlenecek 7. finaliyle bunu yeniden ispatlamaya hazırlanıyor. Dev organizasyon için hazırlıklar hızlandı. Türkçe’nin sultanları herkese bir kez daha tarifsiz duygular yaşatacak.

114 ülkeden geldiler. Sayıları 500'den fazlaydı. Her birinin memleketi, milliyeti farklıydı. Ancak onların ortak bir noktaları vardı: O da Türkçe konuşmaları.

Mısralar onların dillerinde ayrı birer anlam kazandı. Şarkılar, türküler evrensel bir coşku ile harmanlandı.

Memleketin, memleketimizin renklerini giyindi dünya çocukları. Dilleri güzel Türkçemizin farklı şivelerini bile öyle ustaca söyledi ki Edirne'den Ardahan'a herkes kendisini o gün o sahnede hissetti.

İşte bu sımsıcak görüntülerle finali gerçekleşen 6. Türkçe Olimpiyatlarının tadı hala damaklarda. Organizasyonun 7.si ise o unutulmaz anları yeniden yaşatmak üzere geliyor.

Avrupa'dan Amerika'ya, Afrika'dan Asya'ya dünyanın 5 kıtasında yüzlerce ülkede binlerce minik kalp Türkçe heyecanıyla atmaya başladı bile. Elemeler son hızla sürüp giderken dünya çocuklarının hayalinde Türkiye'deki büyük final var.

Bu yıl 7.si düzenlenecek Türkçe olimpiyatları 27 Mayıs - 10 Haziran 2009 tarihinde yapılacak. Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın gözü bu organizasyonda olacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder